søndag den 17. juni 2012

Lara, Schotti, Australe og Alpinum

Fire skønne pelargonier med hvert sit særpræg. - Jeg holder meget af pelargonier og har efterhånden en del forskellige af dem. - Jeg vil vise dem alle her på bloggen i løbet af sommeren - men her lidt billeder fra i dag:

Lara Viking

P. Schotti

P. australe

P. alpinum

P. alpinum har flotte blade med rødbrun ring.

16 kommentarer:

 1. Ak, jeg flyttede lidt på min Cremery i dag - og en hel sky af små sorte fluer lettede, Suuuuuuuus, så stod Cremery ude på havebordet, og nu står den nok og spekulerer over hvad det var der lige skete dér. Håber at dit liv må blive uden hvide og sorte fluer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh, det var ikke godt - håber du kan få bugt med dem. Creamery er en rigtig fin pelargonie og værd at kæmpe for!

   Slet
 2. Jeg holder også af Pelargonier, havde fået samlet en del forskellige, men fik dem desværre aflivet dem allesammen i vinters. Troede udhuset/stalden var frostfri, men det var den bestemt ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor trist! Men så er det bare at starte op igen. Du har sikkert en del steder nu du kan vinteropbevare dem.

   Slet
 3. Suk hvor har du mange skønne vilde arter - de er bare så skønne! Den Lara Viking tager dog prisen - nej hvor er den yndig! Godt med lidt inspiration til næste indkøb! TAK..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Lara Viking er fantastisk smuk, men P. australe er også helt vidunderlig, den sætter et væld af blomster.... de andre er nu også ret yndige ;-)

   Slet
 4. Hvor er dine pelargonier dog smukke.
  Jeg holder også meget af pelargonier, Måske fordi min rare bedstemor KUN havde pelargonier i sine små stuevindeuer. Jeg tænker altid på hende, når jeg ser pelargonier.
  Vi køber nogen hvert år.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! - Ja, pelargonier kan man ikke undvære, jeg har dem også i stuen om vinteren :-)

   Slet
 5. Australe blev jag väldigt förtjust i när jag såg den på pelargon-utställningen som jag skrev om för ett tag sedan. Den fanns inte bland de som man kunde köpa en stickling av. Men jag fick några frön av en pelargonfantast. De skulle ligga i vatten i två dygn. Följde instruktionen! Nu har det gått över en månad, men inget enda frö har grott! Ack ja ...

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS Helt fantastiska bilder av mycket vackra pelargoner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber meget dine australe-frø vil gro, for det er som du siger en meget smuk pelargonie med et væld af blomster. - Jeg har hørt at nogle pelargonier er meget længe om at spire, så giv ikke op! - Jeg har selv lige fået nogle meget spændende pelargoniefrø som jeg skal forsøge mig med, dem er jeg meget spændt på :-)

   Slet
 6. Åh sikke nogle fantastiske pelargonier, jeg elsker dem også, men det er farligt, for det er nemt at få samlermani.
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du faktisk ret i, men med stauder er det lidt det samme, man bliver ved med at falde over nye man bare må have ;-)

   Slet
 7. Noen eksklusive sorter du viser her!
  I år har jeg sådd P. alpinum. Noen fikk den brune ringen på bladene, andre ikke. Jeg har beholdt en av hver. Blir spennende å se hvordan de utvikler seg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende! - Hvor længe går der inden de får blomster?

   Slet
  2. De ble sådd i januar og det er knopper nå :-)

   Slet
  3. TAK! hold da op, det var meget hurtigt. Troede der ville gå et par år :-)

   Slet