fredag den 22. juni 2012

Fire smukke pelargonier

De fleste af mine pelargonier er nu i blomst. Det er et overvældende syn og flere af dem er med duft og kan bruges i salat, sovs, smør, desserter, is, kager mm.


Men her lidt billeder fra i dag:


Pink Capitatum

P. Magentum

P. caffrum x diana

Galway star - En småbladet pelargonie med krøllede, hvidbrogede blade

Selvom jeg har vist P. ardens før.... så får I den lige igen :-)


P. ardens blomstre meget rigt

6 kommentarer:

 1. Hold da op sikke en fest - p.ardens troede jeg var vanskelig at få fingre i. Må jeg spørge, hvor du køber dine yderst smukke pelargonier?
  Jeg er SLET ikke misundelig.....!
  Men tak for synet - det er en ret nydelse.
  Hav en god Sct. Hansaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Bente! - Jeg købte for år tilbage en del stiklinger hos: http://www.eragarden.se - I år har jeg købt nogle hos: http://www.urtegartneriet.dk/ - Men ellers har jeg fået nogle i gave og andre har jeg byttet mig til :-)

   Slet
 2. Ja, så er du vist for alvor fortabt til pelargonierne. Tror den øverste er den duftpelargonium, som jeg slæbte indenfor i vinters, og som blev kæmpestor i min vindueskarm. Jeg er dog knotten på den, for den står og fylder på et bord i haven UDEN at blomstre :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fortabt til pelargonier har jeg været i mange år...og jeg har faktisk kun vist lidt af dem ;-) Det er ikke alle der blomstre lige rigt, men for meget gødning sætter gang i bladvæksten og nedsætter blomstringen. - Det er jo fint nok hvis det er en duftpelargonie du har, for der kan du bruge bladene til mangt og meget :-)

   Slet
 3. Hvor er de dog smukke. Især den sidste synes jeg rigtig godt om.
  Jeg holder også meget af pelargonier.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god Sct. Hans aften.

  SvarSlet