fredag den 8. juni 2012

I solskin og regn

Endelig fik vi en ordenlig mængde regn i dag. Solen har dog også været på himlen og næsten helt vindstille har det været....ja, hvad kan man som havemenneske ønske mere! Her kommer lidt billeder taget i løbet af dagen:

Akelejefrøstjerne Thalictrum aquilegifolium 'Black Stockings'

Clematis - kender ikke sorten, måske kan du hjælpe?

Dejlige Digitalis og Delphinium er lige på spring


I år har jeg rigtig mange Digitalis og flere er oppe i mandshøjde

Dejlig valmue...

... og endnu en med mange flere på vej

Allium Roseum

Allium cernuum har mange blomsterstængler på vej

12 kommentarer:

 1. Vilka bilder!! Vad duktig du är med kameran. Nu fick jag många nya favortier:). Vilken fin färg på Aklejrutan, den jag har är mycket ljusare.
  Kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet på klematisen, men väldigt snygg är den. Wow, vilka fina vallmo, är de perenna eller ett-åriga?
  Så läckra Allium, skriver upp på önskelistan.
  Tack för kommentarer hos mig, jag blir så glad.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Maria! Valmuerne er et-årige, men de sår sig selv flittigt. - Ja, de Allium er bare smukke, der findes så mange fine i den gruppe! :-)

   Slet
 2. Fatter det altså ikke. Hvad har du givet dine digitalis at spise? De har kæmpe volumen. Jeg har også allium roseum, men den er HELT gal hos mig, for alting står alt, alt, alt, alt, alt for tæt, så de er "væk". Det har øset ned i dagevis her. Fatter ikke alt det piveri fra flere bloggere. Jeg har en vandmåler i haven, og det er ikke små mængder, som er kommet. For få dage siden kom der 18 mm og i går eftermiddags var der kommet 10 mm. Det har regnet hver gang jeg har haft fri, så jeg har ikke brugt tid på at være flittig i haven siden pinsen. Jeg har ikke et drivhus, hvor jeg kan gå ind og rode med jord. Det går jo slet ikke på denne årstid. Især ikke når man har flere projekter i gang. Jeg har nu også været lidt handicappet, for jeg havde nær skåret spidsen af min venstre pegefinger med en Bosch kantklipper for nøjagtigt 14 dage siden, og det gør faktisk stadigt ondt, når jeg bruger den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er selv helt målløs over hvor store og flotte de er blevet i år. Faktisk synes jeg slet ikke billederne viser hvor enorme de er, vil prøve at lokke min datter til at stille sig ved dem og få et billede i dag :-)
   Regnen er også kommet her og koldt er det :-(

   Uh, det lyder grimt med din finger, sådanne maskiner skal man være forsigtig med. Go` bedring!

   Slet
 3. PS: "Dine" valmuefrø er ikke i nærheden af at springe ud endnu, men jeg er meget spændt på dem!

  SvarSlet
 4. Rigtig gode billeder.
  Hvor har du smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god lørdag aften.

  SvarSlet
 5. .......hvor ser det skønt ud med alle de smukke spir og riddersporer på spring. Både valmuer og digitalis må være mindst en uge længe fremme hos dig end her i min nordvendte have.

  SMUKT

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! - Ja, min have ligger nok lidt lunt :-)

   Slet
 6. ......og jeg glemte clematisen - det kunne måske være en rouge cardinal???!!!!!

  SvarSlet