søndag den 3. juni 2012

P. laurenceanum og P. sidoides

To meget skønne pelargonier, begge mørk violette, men med forskellig blomst og bladform. - De hører begge til mine absolut yndlings pelargonier.

P. laurenceanum

P. laurenceanum

P. sidoides

P. sidoides

P. sidoides

P. sidoides - skønne gråblå blade

18 kommentarer:

 1. Fantastisk skarpe og fine billeder :-)

  SvarSlet
 2. Nej hvor er de smukke - kan godt forstå at de er blandt yndlingspelargonierne. Er det duftpelargonier også?
  To navne der er skrevet op - for de er vel nok smukke!!
  (Har lige købt p. cotyledonis til 250,- i dag - hamper pris, men hvad gør man ikke for en pelargonie?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke nemt med opdelingen af pelargonier. Disse to hører til, Vildarter og primærhybrider. P. sidoides er en vildart lige som P. gibbosum Maroon i det forrige indlæg(jeg har en del vildarter).
   Men der hersker en del forvirring på nettet - mange sætter duftpelargonier, vildarter og primærhybrider under et og kalder dem alle duftpelargonier.
   Din nye P.cotyledonis hører til, Vildarter og primærhybrider. Det var da ellers noget af en pris, kan man tillade sig at spørge hvor du har købt den?

   Slet
  2. Ja den er købt på mit hjem er mit slot på Frederiksberg. Det var gartneriet Jensen som solge den. Jeg har købt en for 5 år siden, og den lykkes det mig at slå ihjel i vinter. Jeg ville gerne se den i blomst, for de er så smukke. Så må jeg jo prøve igen. Jeg ved godt, at p. cotyledonis er en vildart, dem har jeg også et par stykker af. Men lige den er meget speciel og ligner slet ikke en pelargonie overhovedet. Har bare forelsket mig i den, og så må man jo betale prisen - men det VAR dyrt!

   Slet
 3. Belysningen på billederne er heller ikke så dårlig. Yndige pelargonier du viser. Jeg er som så mange andre pjattet med pelargonier, men har lovet mig selv (og min teenage søn), at den just forgangne vinter var sidste gang, at jeg slæbte havepotter med pelargonier indenfor. Det viste sig, at potterne indeholdt både regnorme, bænkebiddere og andet ulækkert kryb, som bør forblive i haven. Alligevel fik de lov at blive indenfor, hvor de blev monsterstore. I det tidlige forår nedkom de så med rå mængder lus, og i min arrigskab klippede jeg dem helt ned til sokkeholderne. Slut med det. Fremover må jeg købe nye hvert år, da jeg hører til dem, der ikke har et frostfrit drivhus. Faktisk har jeg intet drivhus. Nu har jeg så 2 potter med yndige rosenpelargonier tilbage i vindueskarmen. Dem er jeg helt ekset med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Nette :-) Jeg synes du skal tage stiklinger af dine pelargonier inden du smider de store ud - de er jo så uden regnorme, bænkebiddere mm. og fylder meget lidt. Det er ikke altid man lige kan finde dem man elsker i handlen, så på den måde mister du aldrig dine udvalgte.
   Ja, rosenpelargonierne er super skønne, men de sidste par år har jeg også forelsket mig i duftpelargonierne og vildarterne....det har åbenbart ingen ende med alle de planter man ønsker :-)

   Slet
  2. Jeg er enig med Flora - det er så ærgerligt, når man har fundet nogle skønne pelargonier, blot at lade dem gå til. De kan jo også tages op af pottes, skylles klippes ned og ompottes i ny jord - uden gæster.

   Slet
 4. Så sköna pelargoner! Och det är inte bara blomman som är fin, utan även bladen. Tänk, så vackra bilder man kan göra, bara man har öga för det sköna!! Din sista bild med enbart blad var lite oväntat motiv, men väldigt vackert!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS Tack för ALLA kommentarer. Väldigt trevligt!!!

  SvarSlet
 5. PS
  Eftersom du är intresserad av pelargoner, tänkte jag tipsa om ett inlägg jag gjorde för en tid sedan:
  http://rubensrabatter.blogspot.se/2012/04/mer-pelargonier.html

  /R

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det vil jeg se senere i dag - glæder mig :-)

   Slet
 6. Rigtig gode billeder.
  Hvor er blomsterne dog smukke.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 7. Sad lige her og ville skrive noget om, at det var lidt nørdet at samle på pelargonier, og at jeg havde bemærket, at der foroven var kommet en ny gruppe :) hehe. Hov! Det gjorde jeg så lige. Men kom til at kigge lidt på Rubens link og for katten da. Der var nogle pelargonier, som godt måtte bo hos mig. Hvis ikke lige det med vinteropbevaring ville afstedkomme så megen kaos. Dahlia kaos må være nok :0) Jeg havde også en enkelt duftpelargonie stående i en meget bred vestvendt vindueskarm med ovenlys denne vinter. Den blev gigantisk! Det går jo slet ikke! Det er lidt ærgerligt med de store eksemplarer jeg har. Fatter ikke at de er blevert så store, men de krogede træagtige stængler er facinerende, så det bliver med blødende hjerte jeg kaster dem. Hvis ikke jeg tager imod jeres forslag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha, jo du har ret..... jeg har et nørdegen der vokser proportionalt med min alder....se det kan jo gå helt galt.

   Ja, Rubens link er skønt, de er bare så flotte. Jeg har selv den lyserøde, Pelargonium caffrum x P. 'Diana', den er fyldt med knopper lige nu.

   Når nu du er så glad for de krogede og træagtige(kan jeg godt forstå), så synes jeg du skal gøre som Bente skriver. Du kan jo også skære af rødderne så de kan være i en lille potte. - Pelargonier smider man ikke bare ud når man er glad for dem !

   Slet
 8. Hvem kommer til Kolding i morgen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gør desværre ikke - Håber I alle får en rigtig dejlig dag !

   Slet